Привіт!

Я – Оля, тут я японістка
І зараз організовую тур до японії!

Як все почалося і чому саме Японія?

Для мене поштовхом був мікс з одного аніме-фільму і підручника із зарубіжної літератури 😛

Коли ми вивчали хайку Мацуо Башьо і танка Ішікава Такубоку у середній школі, я прочитала у підручнику провокативну фразу на кшталт “Цю поезію може зрозуміти лише японець, або людина, яка тонко відчуває мінливість світу”.
І я сприйняла це як виклик.

Я почала самостійно вивчати японську мову. Саме її я вважала ключем до розуміння японської культури. Це був початок захоплюючої подорожі, яка мене цілковито поглинула. На перервах у школі я прописувала ієрогліфи, а наніч слухала японські подкасти як колискову.

Тож я поступила в університет на японську спеціальність, і під час навчання у мене з’явилася можливість поїхати до Японії на рік вчитися у тамтешньому університеті, а ще більше — подорожувати, і пізнавати Японію через спілкування з різними людьми!

За час мого перебування у Японії я здійснила 10 подорожей автостопом, проїхавши більше 10 000 кілометрів з японцями найрізноманітніших професій. Згодом через 2 з половиною роки я повернулася до Японії на місяць у ролі мандрівниці і відвідала багато місць, де я раніше не була (детальніше у цій статті).

Потім я мала досвід життя у різних країнах, я багато подорожувала і навіть отримала ще одну професію, і ще додатково багато навичок, тож моє життя перестало обертатися лише навколо японської мови, але цього магічного 2024 року мене драйвить моя мрія-план організувати мандрівку до Японії для невеликої групи людей, яку я втілюю у життя ♡